ADVIES BIJ MERKONTWIKKELING

Kan ik op basis van een merkregistratie optreden tegen concurrenten die een gelijkend logo gaan gebruiken? Waarom moet een merk onderscheidend vermogen hebben? Moet ik alle kleurvarianten van mijn huisstijl beschermen? Dit zijn vragen die een grote rol spelen bij de ontwikkeling van namen, logo’s en communicatie-uitingen. Door ons zo vroeg mogelijk in de ontwikkelingsfase van uw merk te betrekken, kunnen wij direct al meekijken of het door u gekozen merk en de uitvoeringswijze ook daadwerkelijk beschermd kunnen worden. Misschien liggen de marketinggedachten en de juridische bescherming ervan niet helemaal op één lijn maar dit kan vaak in de ontwikkelingsfase met kleine aanpassingen opgelost worden.

Zo voorkomt u teleurstellingen en extra kosten wanneer achteraf blijkt dat het net ontwikkelde merk niet te beschermen is.

Wij gaan graag met u om tafel om de sterktes en de zwaktes van uw nieuwe merk te bekijken ten opzichte van de bescherming er van. We bespreken dan direct ook wat voor u de meest efficiënte registratie-route en de best strategie is. Tijd, Budget en toekomstplannen nemen wij daarin mee.

Neem dus in de beginfase al contact met ons op!