FAQ items aan het laden...
Uw bedrijfsnaam checken met Knijff2021-02-25T13:58:29+01:00

WAAROM UW BEDRIJFSNAAM LATEN CHECKEN?

U staat in de startblokken om een nieuw bedrijf te starten, maar heeft u uw bedrijfsnaam al laten checken? Vergeet dit niet! Anders komt u mogelijk in grote problemen. Bij inbreuk op een ouder handelsnaamrecht of merkrecht, loopt u het risico dat de schadeclaims u om de oren vliegen. Schakel tijdig de experts van Knijff Merkenadviseurs in om uw bedrijfsnaam te checken.

Neem vandaag nog contact op met Knijff om uw bedrijfsnaam te checken.

DE NOODZAAK VAN UW BEDRIJFSNAAM CHECKEN

Voordat u uw bedrijfsnaam gebruikt of registreert, is het van groot belang om na te gaan of uw bedrijfsnaam wel beschikbaar is. De kans is groot dat uw handelsnaam al bestaat. Alleen al in de Benelux zijn er miljoenen bedrijfsnamen geregistreerd. Buiten Nederland, België en Luxemburg nog vele miljoenen meer.

Het is zeer onverstandig om zomaar van start te gaan met uw bedrijfsnaam of merk, zonder deze eerst te controleren op beschikbaarheid. Als u inbreuk pleegt op een al bestaande naam, komt u in de problemen. Een forse schadeclaim of een gedwongen stop van het gebruik van uw bedrijfsnaam zijn mogelijke gevolgen die je niet moet onderschatten. Laat uw bedrijfsnaam altijd checken door de specialisten van Knijff Merkenadviseurs.

Neem contact op en laat uw bedrijfsnaam checken.

KNIJFF: DE EXPERT OP HET GEBIED VAN BEDRIJFSNAAM CHECKEN

Knijff is een van de grootste merkenbureaus van Nederland, met een stevige internationale reputatie. Wij bedienen als toonaangevend bureau meer dan 2000 klanten. Wij zijn gespecialiseerd in merkonderzoek, merkbescherming, merkbewaking, merkinbreuk en aanverwante diensten. Als dé onderzoekspecialist voor merken in binnen- en buitenland, checken wij vakkundig en nauwgezet uw bedrijfsnaam. Wij voorkomen dat een inbreuk op andermans merkrechten u duur komt te staan. Wij zorgen ervoor dat u geen valse start maakt met uw onderneming. Uw bedrijfsnaam checken is slechts een kleine investering die grote (bedrijfseconomische) gevolgen afwendt.

Knijff zet verschillende onderzoeksystemen in om uw nieuwe bedrijfsnaam te checken. Het belangrijkste is een onderzoek in het merkenregister. Daarnaast verrichten wij onderzoek in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Als u de grens overgaat met uw bedrijfsnaam of merk, zetten wij onze speciale dienst Multisearch® in; waarmee eenvoudig merkonderzoeken worden verrichten over de hele wereld. Wij registreren vervolgens uw bedrijfsnaam, merk of logo in één of meer van de verschillende registers. Afhankelijk van de reikwijdte van uw activiteiten, zijn de volgende registraties mogelijk:

 • Benelux merkregistratie

 • Europese merkregistratie

 • Internationale merkregistratie

 • Nationale merkregistratie

Knijff heeft veel ervaring met het uitvoeren van merkonderzoeken voor nationale en internationale bedrijven en bekende merken. Bekijk onze spraakmakende klanten en gezichtsbepalende merken. Wij zorgen met een registratie voor exclusief en ongestoord gebruik van uw bedrijfsnaam of merk. Bovendien bewaken en verdedigen wij uw merk, zodat u de mogelijkheid heeft om snel op te treden tegen inbreukmakers op uw merk.

Neem contact op voor een complete bescherming van uw bedrijfsnaam, merk of logo.

WELKE MERKELEMENTEN ONDERZOEKT KNIJFF ALLEMAAL?

Knijff checkt uw bedrijfsnaam én andere merkelementen. Elk teken waarmee u uw producten of diensten onderscheidt van die van de concurrent, is wettelijk gezien een merk. Het handelt meestal om een woordmerk, een beeldmerk (logo) of een combinatie van een woord- en beeldmerk. Het is belangrijk om de onderstaande merkelementen op beschikbaarheid te laten checken:

 • Bedrijfsnaam

 • Productnaam

 • Logo

 • Cijfer- en lettercombinatie

 • Speciale schrijfwijze

 • Vorm van product of verpakking

 • Portret

 • Klank

 • Slagzin

 • Kleur

Neem contact op om uw merkelementen op beschikbaarheid te checken.

HET BELANG VAN EEN MERKONDERZOEK BIJ MERKNAAM CHECKEN

U wilt natuurlijk een gezonde start maken met uw bedrijf. Onderzoek naar de beschikbaarheid van uw bedrijfsnaam of merknaam is daarom zeer belangrijk. De kans is aanwezig dat uw naam al geregistreerd staat of vergelijkbaar is met een al vastgelegde merknaam. Met professioneel merkonderzoek voorkomt u dat uw naam achteraf niet vrij blijkt te zijn en u in de problemen komt. Bij merkinbreuk zijn al uw investeringen voor niets geweest. U loopt het risico dat u al uw producten met uw merknaam uit de schappen moet halen. U bent niet de eerste die dit overkomt!

Voorkomen is beter dan genezen. Knijff is uw betrouwbare en deskundige partner bij een bedrijfsnaam checken op beschikbaarheid of een merknaam onderzoeken. Loopt u tegen problemen aan? Onze ervaren adviseurs zoeken altijd naar een oplossing om uw naam toch te kunnen gebruiken. Laat Knijff deskundig merkonderzoek verrichten. Dit levert u veel op!

 • Duidelijkheid of uw bedrijfsnaam of merk nog beschikbaar is voor registratie en gebruik.

 • Inzicht in de mogelijke bezwaren van oudere merkhouders.

 • Juiste inschatting van de juridische positie van uw bedrijfsnaam of merk.

 • Juridisch advies om tot een succesvolle registratie van uw bedrijfsnaam of merk te komen.

Neem contact op voor het verrichten van professioneel merkonderzoek.

WELKE ONDERZOEKEN NAAR HANDELSNAAM EN MERKNAAM VERRICHT KNIJFF?

Knijff verricht verschillende merkonderzoeken, om nauwkeurig na te gaan of de nieuwe bedrijfsnaam of merknaam nog beschikbaar is in de merkenregisters. Wij checken de identieke merknaam (identiek onderzoek) én wij controleren of er al gelijkende merknamen bestaan (beschikbaarheidsonderzoek). Daarnaast onderzoeken wij of uw bedrijfsnaam geen inbreuk maakt op oudere handelsnaamrechten (handelsnaamonderzoek). Is uw werkveld groter dan de Benelux? Knijff verricht met Multisearch® merkonderzoek met juridisch advies in landen over de hele wereld.

U weet binnen de kortste keren of uw bedrijfsnaam al dan niet geregistreerd staat. U krijgt eveneens inzicht in welke risico’s er eventueel aan registratie en gebruik van uw nieuwe bedrijfsnaam zijn verbonden. Wij verzorgen een registratie van uw bedrijfsnaam en wij bewaken uw merk. U ontvangt inbreukalerts om uw merk actief te verdedigen tegen inbreukmakers. Ook krijgt u advies over mogelijke acties tegen het aangetroffen merk.

Identiek onderzoek

Knijff onderzoekt of de identieke benaming van uw bedrijfsnaam of merknaam al in de registers voorkomt. Hierbij komen alle gelijkluidende namen naar voren. Namen die anders geschreven zijn, blijven buiten beeld. Identiek onderzoek geeft een goede indicatie van de beschikbaarheid van uw bedrijfsnaam. De check is echter niet volledig. Niet-overeenkomstige, maar gelijkende bedrijfsnamen worden niet opgemerkt. Dit kan tot problemen van merkinbreuk met schadeclaims leiden. Om zeker van uw zaak te zijn, is het aan te raden om meer diepgravend onderzoek naar uw handelsnaam en merknaam te doen.

Beschikbaarheidsonderzoek

Knijff checkt bij een beschikbaarheidsonderzoek zowel de identieke als de gelijkende merken in de registers. Het is ook mogelijk om het onderzoek te richten op bepaalde woorden of woordcombinaties. Wij analyseren alle ingeschreven en aangevraagde merken in het merkenregister en bestuderen de identieke of gelijkende merken. Wij bepalen of gelijkende merken een probleem vormen en hoe eventuele problemen opgelost kunnen worden. Wij checken of uw bedrijfsnaam registreerbaar is en door de merkenautoriteiten wordt geaccepteerd. Een beschikbaarheidsonderzoek brengt alle risico’s van oude merken in kaart. Zo weet u op voorhand wat u kunt verwachten.

Handelsnaamonderzoek

Knijff vergelijkt de door u verzonnen bedrijfsnaam met oudere handelsnamen in de registers van de Kamers van Koophandel. Een handelsnaamonderzoek is een belangrijke aanvulling op het beschikbaarheidsonderzoek. U voorkomt hiermee dat eigenaren van oudere handelsnamen u aanklagen voor handelsnaaminbreuk, met alle gevolgen van dien.

Multisearch® in het buitenland

Knijff kan in elk land ter wereld uw bedrijfsnaam checken. Aan de hand van onze speciaal ontwikkelde dienst Multisearch® verrichten wij grondig onderzoek naar uw merknaam in het buitenland. Deze onderzoeksmethode is effectief, snel en voordelig. Wij checken binnen 10 dagen de beschikbaarheid van uw nieuwe bedrijfsnaam in meer dan 150 landen!

Knijff heeft lokale agenten in vele landen, die zowel uw merknaam checken als deze onderwerpen aan een linguïstische toets. U weet hierdoor welke betekenis uw merknaam in het betreffende land heeft. Mocht deze betekenis negatief zijn, heeft dit schadelijke gevolgen voor uw bedrijf. Onze lokale agenten in het buitenland brengen alle risico’s in kaart en leveren een advies op maat aan. Knijff bundelt en analyseert alle adviezen en brengt een overkoepelend advies uit. U krijgt informatie en advies over de resultaten, de te ondernemen stappen, de beste manier om uw merknaam te beschermen en de wijze waarop u moeilijkheden en obstakels uit de weg kunt gaan.

Neem contact op voor de verschillende merkonderzoeken.

MEER INFORMATIE OF ADVIES OVER BEDRIJFSNAAM CHECKEN?

Knijff Merkenadviseurs is uw deskundige partner in het checken, registreren, bewaken en beschermen van uw merk. Wij controleren of uw nieuwe bedrijfsnaam, productnaam of logo beschikbaar is en wij zorgen na een registratie op maat voor maximale bescherming tegen inbreuk. Onze diensten omvatten:

Wilt u zo snel mogelijk weten of uw bedrijfsnaam of merknaam nog beschikbaar is? Neem contact met ons op en laat direct uw bedrijfsnaam checken door de specialisten van Knijff.

Go to Top