FAQ items aan het laden...
Diensten2021-03-16T09:26:50+01:00

Wij controleren of uw idee, uw nieuwe bedrijfsnaam of uw innovatieve product beschikbaar is en zorgen ervoor dat u hier maximale bescherming op verkrijgt en behoudt. Tijd, budget en toekomstplannen zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Want een goed begin is het halve werk.

MERKONDERZOEK

Uw merk is belangrijk voor u. En terecht. Een (nieuw) merk of bedrijfsnaam heeft de bescherming nodig die het verdient, zodat u kunt optreden tegen inbreuk en namaak. Goede merkbescherming creëert een voorsprong op uw concurrent.

Merkbescherming bestaat uit verschillende factoren. Een registratie van het merk in het merkenregister is er een van. Want zonder registratie, geen merkrecht. Maar voordat het zover is, moet eerst onderzoek plaatsvinden naar de beschikbaarheid ervan. In het merkenregister én het handelsnaamregister wordt naar potentiële bezwaren gezocht en eventuele obstakels uitvoerig bekeken. U krijgt van ons niet alleen een risico-inschatting en een advies of u uw bedrijfsnaam wel of niet kunt gaan gebruiken, maar ook een advies wat gedaan kan worden om die risico’s te verkleinen of zelfs helemaal weg te nemen.

MERKBESCHERMING

Het alleenrecht op een merk krijgt u enkel en alleen door registratie van het merk in het merkenregister. Het is dus zaak dat dit correct gebeurt om zo volledig mogelijke bescherming te krijgen. Hoe u dat doet? Wij doen dat voor u. Wij gaan met u in gesprek en op basis van uw ambities, budget en toekomstplannen stippelen wij een plan voor u uit.

MERKBEWAKING

Met een merkregistratie in de hand bent u er nog niet. U moet uw merk actief verdedigen. Bewaking van uw merk door Knijff is dan ook cruciaal. Deze bewaking bestaat uit geavanceerde opsporingsmethoden om bezwaarlijke merken, handelsnamen en andere inbreuken op uw merkrecht te traceren.

Wordt er een bezwaarlijke merkaanvraag, handelsnaamregistratie of andere inbreuk gevonden, dan krijgt u van ons direct een inbreukalert. Op deze alert vindt u alle informatie over de aangetroffen inbreuk. Door middel van ons unieke adviessysteem weet u ook direct welke actie u moet ondernemen en welke prioriteit u aan het bericht moet geven. Zo kunt u tijdig, samen met ons, kijken hoe de inbreuk het beste bestreden kan worden. Optreden in een zo vroeg mogelijk stadium is van belang. De concurrent zal sneller geneigd zijn te stoppen met de inbreuk waardoor de schade zo klein mogelijk blijft.

MERKINBREUK

Elke dag worden duizenden merken geregistreerd. De kans is aanwezig dat deze nieuwe merken inbreuk maken op oudere (merk)rechten. Soms is dat opzettelijk, soms per ongeluk. Feit is dat een merkenkwestie wel opgelost moet worden. En het liefst zonder tussenkomst van de rechter. Want hoge advocaten- en rechtszaakkosten, daar zit niemand op te wachten. De juristen van Knijff staan u graag met raad en daad bij in conflicten.

STRATEGISCHE DIENSTEN

Knijff Merkenadviseurs is specialist in het beheren van grote merkenportfolio’s en heeft specifieke producten ontwikkeld die met name de houders van deze portfolio’s ontzorgen.

ANDERE DIENSTEN

U kunt bij Knijff ook terecht voor andere specifieke dienstverlening gericht op de bescherming van uw intellectuele eigendom. U kunt bijvoorbeeld uw merkenportfolio laten doorlichten (in het kader van een overname bijvoorbeeld) of voor het opstellen van een brand manual voor correct merkgebruik door dochterondernemingen. Wilt u overstappen naar Knijff? Dan nemen wij eenvoudig en kosteloos uw merkenportfolio over.

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan contact met ons op.

Go to Top