FAQ items aan het laden...
Andere diensten2018-11-26T14:50:03+01:00

Knijff werkt voor grote tot middelgrote klanten en heeft naast de meest voorkomende diensten zoals onderzoek en registratie nog diverse andere specifieke dienstverlening gericht op de bescherming van Intellectueel Eigendom van haar klanten. Geen vraag is te gek en geen project te groot voor onze experts! Hierbij een greep uit onze aanvullende dienstverlening.

Merkenportfolio doorlichten

Knijff heeft veel ervaring met het managen van grote merkenportfolio’s. Of het nu gaat om verlengingsprojecten over de hele wereld, het up-to-date houden van hoofd- en submerken wereldwijd of het aantekenen van wijzigingen bij de merkhouder in verschillende merkenregisters, Knijff regelt het graag voor u.

Omdat merken niet statisch zijn, en veranderingen invloed op de geldigheid van uw merkregistraties kunnen hebben, is het belangrijk om een merkenportfolio up-to-date te houden. Denkt u bijvoorbeeld aan een nieuw logo, een nieuwe verpakking, een verhuizing, een verandering van eigendom en gebruik van het merk in andere landen.

Graag nemen wij uw merkenportfolio door en adviseren u over eventuele gaten of doublures in de bescherming. Ook biedt Knijff haar klanten een modern online managingsysteem om alle merkrechten inzichtelijk te maken: OTMIS.

Strategische onderhoudsdiensten

Onze dienstverlening houdt niet op bij het enkel registreren van een naam. Wij denken actief met u mee en als wij uitingen zien die schadelijk zijn voor uw merkrechten of verbeterd kunnen worden om de voorsprong op uw concurrenten te behouden, dan zullen wij u hier direct over adviseren. Veelal hebben onze adviezen een marketingaspect en is overleg met uw marketingafdeling zinvol om uw positief op alle vlakken te versterken. Zo schrijven wij brand manuals die toezien op correct gebruik van uw merk en het tegengaan van soortnaamgebruik. In geval van rechtszaken vormen wij samen met de advocaat vaak een hecht team waarbij wij vanuit onze expertise meedenken aan de strategie in de rechtszaak.

Ook worden wij gevraagd voor de uitvoering van wereldwijde rebrandingtrajecten. Dit soort grote projecten moeten qua tijd en geld door ervaren merkenjuristen goed worden gemanaged. Onderzoek (Multisearch®) is hierbij een belangrijk onderdeel. Hetzelfde geldt voor wereldwijde mutatieprojecten waarbij bijvoorbeeld een overdracht heeft plaatsgevonden van merkrechten. Wij hebben ruime ervaring in het soepel en kostenefficiënt laten lopen van dergelijke projecten.

Bescherming vormgeving

Steeds vaker worden producten herkend aan hun vormgeving. Daarom kijken wij bij een nieuw product altijd naar de mogelijkheden om de vormgeving te beschermen. Wij zijn expert in het beschermen van vormgeving en kunnen als geen ander de toegevoegde waarde van een registratie van het model inschatten. De registratie zal uiterst zorgvuldig gedaan worden, want alleen een correct gedeponeerd model geeft rechten en dat luistert nauw.

Knijff uw IE-partner

U kunt bij Knijff terecht voor al uw vragen over Intellectueel Eigendom. Hoewel wij op sommige vlakken geen expert zijn, zoals bijvoorbeeld het octrooirecht, kunnen wij u wel op weg helpen en u op deze mogelijkheid wijzen wanneer wij denken dat een octrooirecht u voordeel kan opleveren. In onderling overleg verwijzen wij u door naar een van onze partners die u dan verder helpt.

Ook op het gebied van auteursrechten kunnen wij u adviseren. Heeft u bijvoorbeeld een concept of format? Leg dat gerust aan ons voor. Wij beoordelen dan of dit kan worden uitgewerkt om bewijsrechtelijk voordeel te halen en of bepaalde elementen merken- of modelrechtelijk beschermd kunnen worden. Het voorkomen van auteursrechtelijke kwesties is iets dat bij Knijff altijd aandacht krijgt. Is er bijvoorbeeld sprake van een beeldmerk dat is ontworpen door een vormgever, of van een advertentie? Dan zullen wij u vragen of de auteursrechten al schriftelijk zijn overgedragen. En is dat nog niet het geval, dan stellen wij een contract op om hiervoor alsnog te zorgen.

Interim-personeel

Bij tijdelijke drukte, personeelstekort en/of ter ondersteuning van grote projecten, is professionele hulp zeer welkom. Interim-merkengemachtigden of -paralegals kunnen uw merkenportfolio tijdelijk managen en/of opschonen: snel, adequaat en kostenefficiënt. Onze mensen, die in vaste dienst zijn bij Knijff Merkenadviseurs, kunnen al dan niet op locatie hun ervaring en expertise inzetten.

Tijdelijk ervaren personeel inzetten? Neem dan contact op met ons om de mogelijkheid van interim-personeel te bespreken.

Namaakbestrijding

Namaak is een groeiend probleem. Vooral voor bedrijven die een populair product hebben en dit bijvoorbeeld in China laten produceren. Waar vroeger alleen luxeartikelen werden gekopieerd, worden nu ook meer alledaagse voorwerpen minutieus nagemaakt en verscheept. Reden te meer om dit probleem goed bij de bron aan te pakken als u namaak van uw producten tegenkomt.

Wanneer u uw producten aanmeldt bij de douane-instanties (door middel van een “verzoek tot douaneoptreden”) zal de douane specifiek speuren naar producten die inbreuk maken op uw rechten. Deze producten kunnen dan worden tegengehouden zodra ze het land binnenkomen. De afzender of ontvanger van de betreffende lading wordt dan verzocht om de lading af te staan voor vernietiging. Vaak kan daarmee een rechtszaak worden voorkomen! Dit maakt deze aanpak zeer effectief en uiterst kostenefficiënt. Knijff organiseert de douaneacties graag voor u. Wij werken hiervoor samen met React, de non-profit organisatie op het gebied van namaakbestrijding.

Heeft u vragen over een van onze diensten?

NEEM CONTACT OP

Onze bevlogen merkenadviseurs kennen wereldwijd de weg in merkbescherming en maken ruim baan voor uw ambitie.

FAQ ANDERE DIENSTEN

Hier vindt u antwoord op de veelgestelde vragen over de andere diensten van Knijff.

VRAGEN EN ANTWOORDEN

WILT U MEER WETEN OVER DE ANDERE DIENSTEN VAN KNIJFF?

Heeft u vragen over een van andere diensten van Knijff?

0294 490 900
NEEM CONTACT OP
VERBREED UW KENNIS
MAAK KENNIS MET ONZE ADVISEURS
BEKIJK ONS BLOG