FAQ items aan het laden...
Merkbescherming2022-12-19T15:03:29+01:00

Goede merkbescherming bestaat uit registratie van het merk in het merkenregister én actieve bewaking van de verkregen merkrechten. Hoe uw merk maximaal beschermd kan worden, hangt af van uw wensen en toekomstplannen. Met onze jarenlange expertise is uw merkregistratie in goede handen. Een merkregistratie begint met een advies over wat u precies moet registreren.

Niet elke registratie heeft toegevoegde waarde en strategische keuzes zijn van groot belang. Aan de hand van uw toekomstplannen en territoriale belangen krijgt u van ons een strategisch plan. Vervolgens begeleiden en checken wij alle hoofd- en randzaken. Zo gelden in het ene land andere regels dan in het andere. Waar ter wereld uw belangen ook liggen, wij kennen de weg in de registratieprocedures.

Een merkregistratie geeft u het exclusieve recht op een bepaalde merknaam, bedrijfsnaam of logo. Ook is het merk dan beschermd tegen verwarringwekkende andere merknamen. Registratie van een merk vindt plaats in het merkenregister. Bijna ieder land heeft zijn eigen merkenregister. Gelukkig zijn er registratiesystemen om een merk eenvoudig en kostenefficiënt in meerdere landen tegelijk te registreren.

Een merk registreren in de Benelux

Het is meestal verstandig om een merknaam in ieder geval te laten registeren in het thuisland, in dit geval de Benelux. De Benelux-landen zijn georganiseerd onder één merkenverdrag. Een merk registreren kan dus niet in Nederland alléén. U verkrijgt door de registratie automatisch een merkrecht in de gehele Benelux.

Buitenland

Gaat u met uw merk de landsgrenzen over? Zorg er dan voor dat uw merk ook in het buitenland beschermd is. Er zijn verschillende manieren om een merk in het buitenland te registreren. Bijvoorbeeld door middel van een Europese merkregistratie of via het Internationale registratiesysteem. De route die voor u het beste is, hangt af van een aantal factoren zoals de specifieke landen die van belang zijn, het budget en de tijdsplanning. Samen met u maken wij een stappenplan en adviseren wij u over de beste strategie, de te verwachten kosten en de procedures.

Eenmaal geregistreerd heeft uw merk onderhoud nodig. Een merkregistratie is niet statisch. Dat wil zeggen dat er wijzigingen kunnen plaatsvinden die van invloed zijn op de geldigheid van de merkregistratie. Om er zeker van te zijn dat de merkrechten blijven voortbestaan, is het noodzakelijk de gegevens up-to-date te houden.

Tijdens de geldigheidsperiode onderhouden wij uw merk. Wij zorgen voor de verlenging van uw merk als u dat wenst, houden u op de hoogte van juridische regelgeving en wetswijzigingen, en adviseren u bij veranderingen en ontwikkelingen. Verandert het afzetgebied of de productrange? Wij horen het graag van u. Wijzigt er iets aan het merk zelf of bij de gegevens van de eigenaar? Het kan allemaal van belang zijn voor de instandhouding van uw merkrechten. Daarom is het van belang dat wij elkaar goed op de hoogte houden. Daarnaast staan wij u natuurlijk altijd met raad en daad bij in merkenconflicten of andere Intellectueel Eigendom gerelateerde zaken.

Heeft u vragen over de registratie van uw merk?

Voor merkbescherming zijn details cruciaal, daarom geven wij advies op maat wanneer, wat en waar moet worden geregistreerd.

FAQ MERKBESCHERMING

Hier vindt u antwoord op de veelgestelde vragen over merkbescherming.

IS UW MERK AL BESCHERMD?

Wilt u meer informatie over merkbescherming?

Go to Top