MERKREGISTRATIE IN DE BENELUX EN HET BUITENLAND

Merk registreren in de Europese Unie 

Wilt u uw merk in de Europese Unie gebruiken? Dan is het verkrijgen van het exclusief recht op uw naam of logo in alle landen van de Europese Unie zeer verstandig. Ook kunt u een Europees merkrecht inzetten tegen namaak, die de EU binnengesmokkeld wordt.

Een Europese registratie is de meest kostenefficiënte vorm van merknaambescherming. Door middel van één merkregistratie, beschermt u uw merknaam namelijk in de hele Europese Unie. De registratie van uw merknaam dekt 28 landen en wordt automatisch uitgebreid met nieuwe Europese lidstaten. Daarnaast hoeft u uw merknaam niet in elk land te gebruiken om het merkrecht in stand te houden.

Registreren merknaam internationaal

Met de Internationale registratie heeft u de mogelijkheid om uw merknaam in meer dan 100 landen te registreren. In een keer een wereldwijde registratie doen is niet mogelijk, maar met dit registratiesysteem kunt uw merk wel op een kostenefficiënte manier in veel landen registreren.

Bij het Internationale registratiesysteem kan met één aanvraag een registratie in meerdere landen worden verricht. Een paar voorbeelden van landen zijn: de Verenigde Staten, China, Japan en Zwitserland. Maar ook de Europese Unie is als lid aangesloten. Prijstechnisch is deze merkregistratie zeer aantrekkelijk.

Registreren merknaam nationaal

Wilt u uw merknaam registreren in Canada, Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Chili, Peru of Hong Kong? Dan heeft u een Nationale merkregistratie nodig. Deze landen zijn namelijk niet aangesloten bij een internationaal verdrag. Bij een Nationale registratie van uw merknaam zal een lokale agent van Knijff, in het desbetreffende land, de registratie indienen.

Over het algemeen zijn losse, Nationale registraties minder kostenefficiënt en tijdrovender dan een registratie via een overkoepelend registratiesysteem, zoals de Internationale of Europese registratie.

Wilt u een merknaam registreren in de Benelux, maar heeft u nog vragen? Of wilt u meer weten over een Europese, Internationale of Nationale merkregistratie?