FAQ items aan het laden...
Merkbewaking2023-02-09T11:16:38+01:00

Met een merkregistratie verkrijgt u het alleenrecht op een merk. Toch kan er inbreuk op uw merkrecht worden gemaakt doordat een merk, dat sterk lijkt op dat van u, door iemand anders wordt aangevraagd. Hiertegen moet u zélf optreden. Doet u dat niet, dan kan dat schadelijke consequenties hebben. Merkbewaking is een onmisbaar hulpmiddel bij het opsporen van inbreuk op uw merkrechten. Het stelt u in staat om snel en accuraat op te treden en zo de schade te beperken en kostbare gerechtelijke procedures te voorkomen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Om uw merk actief te verdedigen, is bewaking van uw merk door Knijff cruciaal. Bewaking bestaat uit geavanceerde opsporingsmethoden om bezwaarlijke merken, handelsnamen en andere inbreuken op uw merkrecht te achterhalen.

Wordt er een bezwaarlijke merkaanvraag, handelsnaamregistratie of andere inbreuk gevonden, dan krijgt u van ons direct een inbreukalert. Hierop vindt u alle informatie over de aangetroffen inbreuk. Door middel van ons unieke adviessysteem weet u ook direct welke actie u moet ondernemen en welke prioriteit u aan het bericht moet geven. Zo kunt u tijdig, samen met ons, kijken hoe de inbreuk het beste bestreden kan worden. Optreden in een zo vroeg mogelijk stadium is van belang om verlies van goodwill, omzetderving en andere schade te voorkomen. Hoe sneller er opgetreden wordt, des te bereidwilliger zal de concurrent zijn om te stoppen met de inbreuk waardoor de schade ook voor hem zo klein mogelijk blijft. Zo kunnen kostbare gerechtelijke procedures voorkomen worden.

Merkbewaking is mogelijk voor woordmerken en logo’s en u kunt kiezen in welk gebied u uw merk wilt bewaken: in de Benelux, Europa of wereldwijd. Wilt u meer weten over het nut van bewaking, bekijk de video en u weet binnen 2 minuten hoe het zit!

Uw merk ook actief bewaken tegen merkinbreuk?

Snel, kostenbesparend en een beter resultaat bij inbreuken.

FAQ MERKBEWAKING

Hier vindt u antwoord op de veelgestelde vragen over merkbewaking.

WORDT UW MERK AL BEWAAKT?

Wilt u meer informatie over merkbewaking?

Go to Top