FAQ items aan het laden...
Merkinbreuk2022-12-19T15:02:33+01:00

Elke dag worden duizenden merken geregistreerd. De kans dat deze nieuwe merken inbreuk maken op oudere (merk)rechten is aanwezig. Soms opzettelijk, soms per ongeluk. Feit is dat een merkenkwestie wel opgelost moet worden. En het liefst zonder tussenkomst van de rechter. Want hoge advocaten- en rechtszaakkosten, daar zit niemand op te wachten. De juristen van Knijff staan u graag met raad en daad bij in conflicten.

Uw merkrechten verdedigen

Om uw belangen te beschermen is het soms nodig uw merkrecht met hand en tand te verdedigen. Dat is ook het uitgangspunt van een merkregistratie. Besef dat het aan u zélf is om te signaleren wanneer een conflicterend merk wordt geregistreerd of gebruikt. En u moet hier zélf tegen optreden. Overeenstemmende merken worden niet zondermeer geweigerd wanneer ze worden aangevraagd bij de merkeninstantie.

Merkbewaking; er tijdig bij zijn

Hoe komt u erachter of een overeenstemmend merk door een ander wordt geregistreerd? Door de grote aantallen merkregistraties, is het onmogelijk om dit zelf te controleren. Door ons merkbewakingssysteem, dat dagelijks alle nieuwe merkaanvragen controleert, bent u snel op de hoogte van inbreukmakers. U ontvangt van ons een inbreukalert en kunt samen met uw adviseur bepalen of optreden nodig is.

Daarnaast is het zaak om zelf uw concurrenten en de markt in de gaten te houden op het daadwerkelijke gebruik van een inbreukmakend merk. Constateert u inbreuk? Actie is noodzakelijk om verlies van goodwill, omzetderving en andere schade te voorkomen. Neem direct contact met ons op. Knijff geeft geen ellenlange adviezen, maar onderneemt actie om de zaak snel en doeltreffend op te lossen en inbreukmakers te stoppen.

Wordt u zelf beschuldigd?

U kunt ook zelf beschuldigd worden van (onbedoelde) merkinbreuk. Ook dan is het zaak om direct te handelen. De situatie is met hulp van Knijff in de meeste gevallen op te lossen. Wij bekijken allereerst welke rechten de wederpartij precies heeft en wat uw rechtspositie is. Geregeld blijkt het een storm in een glas water en kan de kwestie tussen partijen geschikt worden zonder tussenkomst van de rechter.

Hoe dan ook, aan welke kant u ook staat in een merkrechtelijk conflict, wij staan u graag bij. We hebben jarenlange ervaring in (oppositie)procedures voor de merkeninstanties, verweerschriften en het opstellen van en reageren op sommatiebrieven. Uw conflict is bij ons in goede handen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij merkinbreuk?

Goede merkbescherming bestaat uit gedegen vooronderzoek, registratie én merkbewaking.

FAQ MERKINBREUK

Hier vindt u antwoord op de veelgestelde vragen over de merkinbreuk.

HEEFT U TE MAKEN MET INBREUK?

Wilt u meer informatie over merkinbreuk?

Go to Top