FAQ items aan het laden...
Merkonderzoek2022-12-19T15:12:46+01:00

Voordat u een merk gaat gebruiken of registreren, is het noodzakelijk om na te gaan of het merk (of de bedrijfsnaam) wel beschikbaar is. U wilt natuurlijk geen inbreuk maken op oudere merken. Veilig van start gaan met uw merknaam, bedrijfsnaam of logo zonder dat de schadeclaims u om de oren vliegen, kan alleen als u uw merknaam laat controleren op de beschikbaarheid ervan.

Knijff is dé onderzoekspecialist voor nieuwe merken. Aan de hand van merkonderzoeken kijken wij naar mogelijke obstakels die de registratie van een nieuwe merknaam in de weg staan. Het resultaat van een merkonderzoek krijgt u in de vorm van een duidelijk advies. U weet dan precies waar u staat en welke acties er genomen moeten worden om inbreuk op rechten van anderen te voorkomen.

Een onderzoek in het merkenregister is het meest belangrijk. Aanvullend onderzoek in het handelsregister van de Kamers van Koophandel kan eveneens zinvol zijn.

Gaat u met het merk de grens over? Voordat u van start gaat, wilt u er zeker van zijn dat u het merk ook als enige in het buitenland mag gebruiken. Knijff heeft vooraanstaande instrumenten ontwikkeld om de beschikbaarheid van uw merken snel en kostenefficiënt te onderzoeken. Deze dienst noemen wij Multisearch®. U krijgt per land een lokaal advies van een merkenspecialist per land en een overkoepelend advies van Knijff voor een hele regio of werelddeel. Helder, zodat u weet waar u aan toe bent en welke acties ondernomen moeten worden. Vervolgens kijken we of de risico’s, die uit het onderzoek zijn gekomen, beperkt kunnen worden. Zijn er geen obstakels? Dan kan het merk direct worden beschermd door het te registreren.

U ontvangt van ons advies over hoe u uw merk het beste kan registreren. Uw toekomstplannen en budget zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Uiteraard wordt de gehele registratieprocedure u uit handen genomen.

Wilt u hulp bij de introductie van uw nieuwe merk?

MULTISEARCH®

Multisearch®, een merkonderzoek met juridisch advies, voorziet u van een duidelijk antwoord op de vraag of uw nieuwe merk beschikbaar is voor gebruik en registratie. Het merkonderzoek kan worden uitgevoerd in elk land over de hele wereld.

FAQ MERKONDERZOEK

Hier vindt u antwoord op de veelgestelde vragen over merkonderzoek.

IS UW MERK NOG BESCHIKBAAR?

Wilt u meer informatie over het onderzoeken van uw merk?

Go to Top