FAQ items aan het laden...
Strategische diensten2022-12-19T14:51:15+01:00

Knijff Merkenadviseurs is specialist in het beheren van grote merkenportfolio’s en heeft specifieke producten ontwikkeld die met name de houders van deze portfolio’s ontzorgen.

Beheer merkregistratieportfolio’s

Het beheer van grote merkregistratieportfolio’s vereist specifieke kennis. Knijff heeft alle kennis in huis om u te ontzorgen en bij te staan in de vele uitdagingen die het managen van een omvangrijke portfolio met zich meebrengt. Kan een merk bijvoorbeeld beter op naam van de werkmaatschappij worden geregistreerd of op naam van de holding? En mag een dochteronderneming altijd merken gebruiken die het moederbedrijf heeft geregistreerd? Bij Knijff weten we precies hoe je grote portfolio’s het beste kunt beheren. Wij fungeren als de centrale spil in het netwerk van lokale agenten, operating companies en u. Voor onze klanten stellen we richtlijnen (brandbooks en brand manuals) op voor het aansturen van correct merkgebruik van hoog tot laag in de organisatie, ter behoud en versterking van merkrechten en de positie van de merken in de markt.

Advies op gebied van merkbeschermingspolicy

Behalve controle over merkgebruik is het belangrijk om controle te houden over de kosten. Door middel van een merkbeschermingspolicy kan een budget worden samengesteld en bewaakt, zodat een optimaal rendement kan worden verkregen. Het maakt niet uit wat het budget is voor merkregistratie en -bescherming, onze policyformats zorgen ervoor dat wordt geïnvesteerd in de juiste merken voor de juiste markten. Ook na overnames is het belangrijk dat in het gehele concern dezelfde policy wordt gevoerd ten aanzien van de bescherming van merken. Knijff kan de bestaande merkbeschermingspolicy’s van verschillende bedrijfsonderdelen rationaliseren en integreren. Behalve naar uw onderneming kijken we hierbij niet alleen naar huidige wet- en regelgeving, maar ook naar trends die wij zien in de jurisprudentie en regelgeving.

Inbreukstrategieën

Het actief beschermen van merken kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. In het verlengde van de merkbeschermingspolicy, waarmee de uitgaven aan bescherming worden gecontroleerd, is het logisch een inbreukstrategiepolicy op te stellen. Hiermee kan consistentie worden verkregen in de handhaving van uw merken terwijl tegelijkertijd de kosten van conflicten onder controle kunnen worden gehouden.

Financiële inzichten

Inzicht in kosten is nodig om begrotingen op te kunnen stellen en kosten te kunnen managen. Voor een aanzienlijk deel zijn de kosten van een merkregistratieportfolio te voorspellen. Knijff geeft inzicht in de verwachtte kosten, bijvoorbeeld per merk, per land, per markt en per kalenderjaar. We kunnen deze kosten ook benchmarken met de kosten van vergelijkbare klanten (met vergelijkbare merkstrategieën) zodat inzicht ontstaat in de merkenkosten. In combinatie met een merkbeschermingspolicy en een inbreukstrategiepolicy kan de investering in uw merkregistratieportfolio worden geoptimaliseerd, zodat uw budget daar worden benut waar het de positie van uw merk in de markt het meest versterkt.

Online beheersysteem voor uw merken

Om een portfolio goed te kunnen beheren, heeft u als merkhouder gedetailleerde merkinformatie nodig. Informatie waar u altijd en overal bij kunt. Knijff heeft een web-based platform ontwikkeld waar onze klanten hun portfolio 24 uur per dag kunnen bekijken. Aan de hand van onder meer filters en kaarten kunnen klanten eenvoudig in hun portfolio zoeken en overzichten genereren. Dit geeft u te allen tijde up to date informatie over uw merkregistratieportfolio.

Mutatieprojecten

Knijff heeft wereldwijd vele projecten begeleid voor het aanpassen en overdragen van wel duizenden merken. Dit vereist uiteraard veel kennis en ervaring. Elk land stelt immers specifieke eisen. Zonder een heldere strategie en goed management rijzen de kosten al snel de pan uit. Uw grote merkenprojecten kunnen wij voor u beheren binnen een afgebakend budget.

IP Audits & due diligence

Bij overnames en in kader van investeringen wilt u snel weten wat de status is van de merkenregistratieportfolio: welke merken zijn waar geregistreerd, wat is de status en welke conflicten lopen er? Knijff kan u te allen tijde overzichten van uw merkregistratie, lopende conflicten en andere lopende zaken overhandigen. Ook kunnen we u direct inzake geven in die delen van de markt waar uw merk niet optimaal is beschermd. Bij een bedrijfsovername wilt u weten of alle rechten goed zijn vastgelegd en of er zwakke plekken zijn in de merkportfolio. Knijff heeft ruime ervaring in dit soort projecten en kan u als geen ander hier mee helpen.

Trainingen

Knijff heeft diverse merkenadviseurs die jarenlange ervaring hebben bij het geven van trainingen. Het gaat hierbij om gericht onderwijs onder meer als onderdeel van de BMM-beroepsopleiding. Wij geven de trainingen graag bij onze klanten.

Knijff, uw sparringpartner

Knijff is een expert in het beheren van grote projecten en uw ideale sparringpartner. Een specialist die u altijd kunt bellen, een meedenker in strategische zaken en een steun en toeverlaat in allerlei procedures. Wij hebben ook een groot netwerk aan specialisten rondom ons verzameld. Heeft u een specifieke vraag, neem dan contact op en wij helpen u verder.

HEEFT U EEN SPECIFIEKE VRAAG?

Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Go to Top