FARMACEUTISCHE BRANCHE

In een farmaceutisch product zit soms tientallen jaren van onderzoek en aanzienlijke investeringen. Als het product eenmaal is goedgekeurd en de markt op mag, dan is het van groot belang om de naam van het product als merk te registreren en het product te verdedigen tegen mogelijke aanhakers of namakers.

Knijff is een adviesbureau gespecialiseerd in het beschermen van merken. Hoewel wij door onze jarenlange ervaring klanten uit elke branche kunnen bedienen, hebben wij ons toegespitst op een aantal specifieke branches waar verdiepte kennis een must is.

Eén van onze specialisaties is merkbescherming in de farmaceutische branche. Knijff heeft vele grote en kleine farmaceutische klanten die de hulp van Knijff inschakelen bij het lanceren van een nieuw product. Daardoor kennen we de markt en de spelers als geen ander. Door de specifieke regelgeving voor farmaceutische producten, kennis van de branche en jarenlange ervaring is Knijff de ideale partner voor de bescherming van een farmaceutische naam.

Toegevoegde waarde farma-expert

Een van de belangrijkste onderdelen van de bescherming van een farmaceutische naam is het onderzoeken van de beschikbaarheid. Knijff heeft een kostenefficiënte en snelle dienst ontwikkeld om een naam gelijktijdig in diverse landen te onderzoeken: Multisearch®. Bij elk onderzoek naar een farmaceutisch merk doen wij standaard een pharma-in-use check. De beoordeling van de uitkomst van het onderzoek vindt plaats door adviseurs met specifieke farma-kennis. Zo krijgt u een onderzoeksresultaat waarbij rekening is gehouden met de beschermingsomvang van farmaceutische merken en de laatste jurisprudentie over farmaceutische namen.

Niet alleen bij de beoordeling van de beschikbaarheid, maar ook bij de registratie is een toegespitste merkenadviseur in uw voordeel. We weten waar de merkeninstanties op letten bij de toetsing en welke farmaceutische producten soortgelijk zijn en dus tot een conflict kunnen leiden. Wel zo handig voor u dat er iemand uw zaken behartigt die uw branche kent.

We snappen dat timing een belangrijke rol speelt bij de registratie. De ontwikkeling van een medicijn duurt immers vele jaren en u wilt op het juiste moment bescherming van de naam van het medicijn. Te vroeg registreren kan leiden tot verval van uw merkrecht, terwijl te laat verkrijgen van bescherming uw concurrenten de kans geeft om de naam in te pikken. Onze jarenlange ervaring bij de registratie van merken voor de farmaceutische branche maakt dat u aan ons een goede sparringspartner heeft die met u meedenkt en u ontzorgt.

NEEM CONTACT OP MET ONZE FARMA-EXPERT

Met haar jarenlange ervaring en expertise in de branche helpt Knijff’s farma-expert Trix Ockeloen u graag verder.