METAVERSE

Blockchains, Web3, Metaverse, NFT’s (non fungible token), cryptomunten: een nieuwe wereld van mogelijkheden en kansen doemt op. Dit is niet alleen voor pioniers, ook bestaande merken volgen deze ontwikkelingen nauwlettend en treffen alvast voorbereidingen door bijvoorbeeld merken voor virtuele goederen te beschermen door nieuwe merkregistraties in te dienen.

Ook Knijff volgt de ontwikkelingen van de Metaverse op de voet. Deze ontwikkelingen verlopen razendsnel waarbij niet alleen aan elkaar gekoppelde en verbonden 3D omgevingen, nieuwe concepten en technologieën zoals cryptocurrency –op blockchains- aangeboden worden, maar ook virtuele goederen zoals kleding, avatars en drank.

Deze namen (van de crypto’s, projecten e.d.), logo’s maar ook de verschijningsvorm van NFT’s zelf, kunnen worden beschermd op grond van het intellectuele eigendomsrecht. Knijff is een adviesbureau gespecialiseerd in het beschermen van merken. Eén van onze specialisaties is merkbescherming in de Metaverse, waar merkbescherming, net als in de echte wereld, van enorm groot belang is. Het merkenrecht zegeviert ook in de virtuele wereld waar elk dag velen merken geregistreerd worden. De kans dat nieuwe merken inbreuk maken op oudere (merk)rechten is, al dan niet opzettelijk, aanwezig.

NEEM CONTACT OP MET ÉÉN VAN ONZE METAVERSE EXPERTS

Met onze ervaring in Metaverse helpt Knijff je graag verder.