MUZIEKAMBASSADEURS VAN KNIJFF

Knijff werkt, als expert in de muzieksector, met veel artiesten aan de bescherming van hun naam, logo en andere onderscheidende elementen. Wij vroegen twee van onze ambassadeurs waarom zij hun bandnaam als merk hebben beschermd. Twijfel je nog aan het nut van merkbescherming? Lees hier wat Sander van Doorn en Hooverphonic ervan vinden of word zelf muziekambassadeur van Knijff!

SANDER VAN DOORN

Sander van Doorn is zonder twijfel één van de meest invloedrijke en populaire DJ / Producers op dit moment, actief binnen de dance muziek. Begonnen op 16-jarige leeftijd toen hij in aanraking kwam met een ‘GROOVEBOX 303’ en geeft nu optredens over de hele wereld. Hij heeft zijn eigen platenlabel, Doorn Records, en een wekelijkse radioshow.

Hoe belangrijk is je naam, als DJ?

Heel belangrijk! Je naam is alles en het publiek komt daarop af. Mijn naam is mijn merk, het staat voor de muziek die ik maak en de sfeer die ik breng.

Waar is jouw naam als merk geregistreerd?

Ik kwam met Knijff in aanraking toen iemand in de Benelux mijn naam gekaapt had. Knijff heeft ons bijgestaan en zonder ingewikkelde en kostbare juridische procedures staat deze merkregistratie nu op mijn eigen naam. Vanzelfsprekend heb ik toen direct mijn artiestennaam als merk ingeschreven in de landen waar Dance populair is.

Vind je dat merkbescherming in de muziekwereld onderschat wordt?

Jazeker. Vooral veel DJ’s gaan ervan uit dat het registreren van hun naam niet nodig is, men staat er totaal niet bij stil. Totdat men bijvoorbeeld namaak merchandise tegenkomt. Als iemand je naam gebruikt en je wil daartegen optreden dan heb je echt een merkregistratie nodig. Mijn advies is dus: claim je naam!

HOOVERPHONIC

Hooverphonic is een Belgische rockgroep die opgericht werd in 1995 en sindsdien grote, internationale bekendheid geniet. Het geluid van hun muziek werd inspiratie voor hun bandnaam. Origineel en uniek zijn is heel belangrijk voor ze.

Waar komt jullie naam vandaan?

Een vriend van Alex Callier zei, nadat hij tracks van de band had gehoord: “Het lijkt wel stofzuigermuziek. Alsof de muziek me naar een ander universum zuigt.” Vanuit deze invalshoek werd de naam ‘Hoover’ gekozen. Later ontdekten we dat er al 2 bands dezelfde naam hadden en hebben we de naam Hooverphonic gekozen. We wilden de enige groep zijn met die naam.

Waarom hebben jullie de bandnaam beschermd?

We willen uniek zijn en blijven. Er mag maar 1 resultaat zijn op Google als je onze naam intikt. In een wereld waar alles gestandaardiseerd is, is het voor ons heel belangrijk om ertussenuit te springen, om uniek te zijn. Ook willen we sterker gewapend zijn om op te treden tegen namaak (bv. merchandising). Vandaar de bescherming van de merknaam ‘Hooverphonic’.

OOK EEN MUZIEKAMBASSADEUR VAN KNIJFF WORDEN?

Knijff houdt van muziek en doet er alles aan om creativiteit en originaliteit te beschermen. Zowel voor beginnende artiesten als voor gevestigde namen. En word jij onze muziekambassadeur, dan hebben we voor jou een extra aantrekkelijk tarief waarvoor je je artiestennaam als merk kunt beschermen! Neem contact op en vraag om de mogelijkheden.

Your name is your fame. Protect it!

NEEM CONTACT OP MET ÉÉN VAN ONZE MUZIEKEXPERTS

Met onze jarenlange ervaring en expertise in de branche helpen Knijff’s muziekexperts je graag verder.

ONZE MUZIEKKLANTEN