Home/FAQ/FAQ merkbewaking
FAQ merkbewaking2021-02-25T11:02:38+01:00

FAQ MERKBEWAKING

Op deze pagina vindt u antwoorden op vaak gestelde vragen over merkbewaking. Als uw vragen niet zijn beantwoord, of als u advies wilt over uw specifieke kwestie, neem dan contact met ons op.

WAT ZIJN INBREUKALERTS?

Wanneer uw merken door Knijff worden bewaakt, krijgt u een inbreukalert als er inbreukmakende merkaanvragen, handelsnamen, beeldmerken (logo’s) et cetera worden gevonden. Snel en duidelijk, zodat u nog voldoende tijd heeft om te overleggen, intern of met ons, om de juiste actie te bepalen.

Elke dag worden er duizenden merken aangevraagd. Al deze merken worden gefilterd door – door ons ontwikkelde – computersystemen en uiteindelijk ook door uw merkenadviseur. Op onze inbreukalerts ziet u welke prioriteit wij aan de aangetroffen merken hebben gegeven. Bij twijfel belt of mailt u uw merkenadviseur om samen te kijken of optreden noodzakelijk is. Door middel van merkbewaking kunt u dus snel en adequaat optreden tegen inbreukmakers.

Wilt u uw merk ook laten bewaken?

ONTVANG IK INBREUKALERTS OVER GELIJKENDE MERKEN, HANDELSNAMEN EN DOMEINNAMEN?

U kunt uw merk op verschillende manieren laten bewaken; op nieuwe merkaanvragen, op nieuwe handelsnamen en op nieuwe domeinnamen. Het beste is uiteraard om voor uw merk zowel merk-, handelsnaam- als domeinnaambewaking te laten uitvoeren. Zo bent u tijdig op de hoogte van alle mogelijke inbreuken.

Meer weten over de verschillende bewakingsvormen?

KUNNEN ALLEEN WOORDMERKEN WORDEN BEWAAKT?

Nee, ook logo’s kunnen worden bewaakt. U ontvangt een inbreukalert zodra wij een nieuw aangevraagd logo tegenkomen dat erg veel op die van u lijkt.

Meer weten over het bewaken van uw logo?

KAN BEWAKING ALLEEN IN DE BENELUX?

Nee, bewaking kan in de Benelux, in Europa of wereldwijd, afhankelijk waar u uw merk gebruikt.

Wilt advies over merkbewaking?

WAAROM IS BEWAKING ZO BELANGRIJK?

Een wijdverbreid misverstand is dat een merkeninstantie zoals het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom overeenstemmende merkaanvragen weigert omdat uw merk al eerder is ingeschreven. Dat is niet het geval, u zult zelf tegen overeenstemmende merken moeten optreden. Maar hoe weet u wanneer een gelijkend merk wordt aangevraagd? Juist, door middel van bewaking. U ontvangt tijdig bericht van het mogelijke inbreukmakende merk of handelsnaam, zodat u tijdig actie kunt nemen binnen de vaak kort gestelde termijnen van de speciale bezwaarprocedures bij de merkeninstanties. Is er geen zogenaamde oppositieprocedure om uw bezwaar kenbaar te maken? Dan nog geeft vroeg optreden gemakkelijker een oplossing, zo leert de ervaring. Dure rechtszaken kunnen dan worden voorkomen.

Meer informatie over het bewaken van uw merk?

HOE KAN IK INBREUK VOORKOMEN?

Dat inbreuk voorkomen kan worden is helaas een utopie. Wanneer een merk het goed doet, zullen er altijd aanhakers zijn. Maar, het is zaak om direct op te treden tegen inbreukmakers. Daarmee houdt u uw merkrecht krachtig. Door bewaking bent u tijdig op de hoogte en kunt u binnen de gestelde termijnen actie nemen. Daarnaast is het belangrijk om uw eigen markt én uw concurrenten goed in de gaten te houden op inbreukmakend gebruik. Signaleert u inbreuk, meld dat dan direct aan ons. Overigens hebben wij nog een trucje om uw concurrenten in de gaten te houden. Bewaking is er ook op concurrenten. U krijgt dan meldingen wanneer uw concurrent een nieuwe merkaanvraag doet. Zo blijft u op de hoogte van de plannen van uw concurrent.

Wilt u ook adequaat optreden tegen merkinbreuk?

Snel, kostenbesparend en een beter resultaat bij inbreuken.

WORDT UW MERK AL BEWAAKT?

Wilt u meer informatie over merkbewaking?

Go to Top