Kritiek op uw merk

Negatieve kritiek op uw merk is nooit leuk. Toch komt het steeds meer voor dat kritiek uiting krijgt door een neerbuigende merkenparodie op een website.

Vrijheid van meningsuiting

Een klachtensite beginnen valt onder de vrijheid van meningsuiting, mits de uitlatingen op deze site niet nodeloos grievend zijn natuurlijk. Zo lang het duidelijk is dat het om een parodie gaat, mag veel. Als de kritiek schadelijk is voor het merk of wanneer er sprake is van verwarring of misleiding, dan zijn er wel redenen om op te treden. Een rechter vond bijvoorbeeld dat de klachtensite www.injeholland.nl niet door de beugel kon: afbreuk aan de reputatie.

Maak de beweegredenen duidelijk

‘Slachtoffers’ van klachtensites zijn vaak huiverig om dit soort zaken aan te pakken. Het maakt vaak meer kapot dan ze lief is. Natuurlijk willen merkhouders hun merken beschermen, maar ze moeten vaak opboksen tegen de publieke opinie die een bedrijf veroordeelt vanwege de vermeende censuur. Wat belangrijk is in dit soort zaken, is dat de klager zijn beweegredenen kenbaar maakt. Knijff kan u hierin uiteraard begeleiden.