Logo registreren in kleur, zwart-wit of grijstinten?

Een beeldmerk / logo registreren is mogelijk in zwart-wit, in kleur en in grijstinten. Maar, wanneer doet u wat?

Hoe gebruikt u uw logo?

In welke kleur u uw logo moet registreren, hangt af van hoe u uw beeldmerk gebruikt of gaat gebruiken. Is dat altijd in een bepaalde kleurcombinatie, dan is een aanvraag van het beeldmerk in deze kleurcombinatie verstandig. Gebruikt u diverse kleurcombinaties? Dan was voorheen het advies om het beeldmerk in zwart-wit (of in grijstinten) aan te vragen, zodat u vrij was in het kleurgebruik. Inmiddels is het beleid bij een groot aantal Europese merkenbureaus gewijzigd en is een aanvraag van de merken in alle kleurvariaties verstandiger. Een logo kan uiteraard ook in zwart-wit of in grijstinten gebruikt worden. Is dit van toepassing, dan is een aanvraag in zwart-wit of grijstinten aan te bevelen.

Laat uw budget het niet toe om meerdere merkaanvragen te doen en moet u kiezen? Dan is een aanvraag van het meest gebruikte beeldmerk verstandig en kan een aanvullende modelaanvraag een oplossing zijn om diverse variaties te beschermen.

Een logo registreren via Knijff

Wilt u uw logo registreren in kleur, zwart-wit of grijstinten? Neem dan contact met ons op. Bent u er nog niet helemaal over uit wat in uw situatie het beste is? Leg uw logo aan ons voor, we adviseren u graag.