Merken en social media

Social media is hot. Iedereen laat weten waar hij is via Foursquare, kondigt via Twitter aan wat hij gaat doen en laat zijn vrienden weten via Facebook wat hij heeft gedaan. Vanwege de vele gebruikers en ongekende mogelijkheden hebben ook bedrijven interesse in social media.

Namen belangrijk
Bij social media spelen namen een belangrijke rol. Zo wil Heineken het liefst onder het “adres” @Heineken berichten (tweets) via Twitter verspreiden. Maar wat als @Heineken al bezet is?

De wereld op internet verschilt wat dat betreft niet zo veel van de werkelijke wereld. Als iemand @Heineken zou registreren bij Twitter dan kan Heineken deze persoon op grond van merkinbreuk aanspreken. Een andere mogelijkheid is via de organisatie achter Twitter bezwaar maken. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor Facebook. Criterium hierbij is of er misleiding of verwarring kan ontstaan. Bij tweets afkomstig van @Heineken zal men toch snel denken met Heineken zelf te maken te hebben en is verwarring waarschijnlijk aan de orde.

Op http://knowem.com/ kunt u checken of uw username/merk nog vrij is. Mocht dit niet zo zijn en er lijken kwade bedoelingen te zijn of er dreigt verwarring, neem dan contact op. Knijff helpt u graag verder.