Namaakbestrijding

Namaak is een groeiend probleem. Vooral voor bedrijven die een populair product hebben en dit bijvoorbeeld in China laten produceren.

Alles wordt nagemaakt
Waar vroeger alleen luxe artikelen werden gekopieerd, worden nu ook allerlei meer alledaagse voorwerpen minutieus nagemaakt en verscheept. Reden te meer om dit probleem goed bij de bron aan te pakken als u namaak van uw producten tegenkomt.

Actieve namaakbestrijding
Indien u uw producten aanmeldt bij de douane-instanties (door middel van een “verzoek tot douaneoptreden”) zal de douane specifiek speuren naar producten die inbreuk maken op uw rechten. Deze producten kunnen dan worden tegengehouden zodra ze het land binnenkomen. De afzender of ontvanger van de betreffende lading wordt dan verzocht om de lading af te staan voor vernietiging. Vaak kan daarmee een rechtszaak worden voorkomen! Dit maakt deze aanpak zeer effectief en uiterst kostenefficiënt. Knijff organiseert de douaneacties graag voor u. Wij werken hiervoor samen met React, de non-profit organisatie op het gebied van namaakbestrijding.

Bescherming merknamen en vormgeving van uw producten
Voordat u werk maakt van een douaneoptreden is het natuurlijk zaak dat uw merkrechten en modelrechten op orde zijn. Knijff zal dit uiteraard bekijken en helpt u graag bij de bestrijding van namaak.

Productie in China en andere productielanden
Registratie van uw merk in productielanden is zeer belangrijk. Productie valt namelijk ook onder merkgebruik. Dus ook al gebruikt u uw merk niet actief in deze landen, een registratie is zeker verstandig.

Heeft u vragen over namaakbestrijding? Neem contact met ons op.