Nepfacturen, verlengingen en Chinese domeinnamen

Het merkenregister is openbaar en helaas is dat aanleiding voor tal van malafide bedrijven om misleidende aanbiedingen te doen voor imitatieregisters. Trap hier niet in!

Opname in databases

Bij aanvraag van uw merk loeren vele bedrijven mee. Deze bedrijven sturen u een brief en doen zich dan voor als officiële merkenbureaus in de hoop dat u daar in meegaat. U betaalt dan geen officiële taksen, maar kosten voor opname in een waardeloze database. Een uitputtende lijst van dergelijke bedrijven is helaas niet te geven. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn eigenlijk niet te bestrijden. In principe is de stelregel (handig voor uw financiële afdeling) dat Knijff alle officiële taksen betaalt en dat u dus nooit rechtstreeks rekeningen van derden ontvangt voor merkenzaken! Twijfelt u? Neem dan gerust even contact met ons op.

Onbekende vernieuwingen

Er is ook een aantal bedrijven dat zich voordoet als regulier merkenbureau en merkhouders een verlengingsbericht zendt. Het merk zal dan verlengd worden, maar voor een bedrag dat een veelvoud is van wat een regulier merkenbureau ervoor vraagt. Een van deze bedrijven is het bedrijf Benelux Merken Vernieuwing. U krijgt van Knijff bericht als er actie genomen moet worden met betrekking tot uw registratie. Andere correspondentie omtrent verlenging van uw registratie kunt u weggooien of bij twijfel aan ons voorleggen.

Registratie Chinese domeinnamen

Ook met betrekking tot de registratie van domeinnamen worden merkhouders regelmatig benaderd door malafide bedrijven. Zij beweren bijvoorbeeld dat uw merk door een derde als domeinnaam wordt geclaimd. Niets is minder waar. Deze bedrijven proberen Chinese domeinnamen voor veel geld aan u te slijten.

Op de website van Fraudehelpdesk vindt u een lijst met malafide bedrijven waar u voor uit moet kijken. Denkt u er wel aan dat deze lijst niet volledig is. Twijfelt u over de echtheid van een ontvangen aanbieding? Neem dan contact met ons op.