Onderzoek in online merkenregister en Google voldoende?

U heeft zelf, online, al een onderzoek gedaan in de registers van het Benelux-Bureau. En op Google naar uw naam gezocht. Een goede eerste stap. Het geeft u een indicatie van het gebruik van uw naam door een ander. Maar het zegt nog niets over de beschikbaarheid van het voorgestelde merk. Als u het hierbij laat en niet verder laat onderzoeken, is het registreren van een merk Russisch roulette.

Onderzoek via Google
Een onderzoek via Google laat potentieel gebruik zien. Een goede indicatie. Houdt u er echter rekening mee dat ook merken die nog niet gebruikt worden, wel al een bezwaar kunnen vormen. Daar staat tegenover dat zeker niet elk gebruik van een gelijkende naam voor uw merk een probleem hoeft te zijn. Merkonderzoek via gespecialiseerde software is dus essentieel om de bezwaren zichtbaar te maken.

Onderzoek in online merkenregisters
De zoekfuncties van online merkenregisters zoals het Boip hebben gevaarlijke beperkingen; zo komt het merk MAD RED DOG, bijvoorbeeld, niet naar voren in een onderzoek naar RED MAD. Knijff gebruikt gespecialiseerde software om identieke onderzoeken te verrichten en een dataleverancier voor volledige beschikbaarheidsonderzoeken. U krijgt dus een volledige risico-inschatting waar u daadwerkelijk iets aan heeft.

Wilt u meer informatie over een beschikbaarheidsonderzoek? Neem dan contact op met Knijff.