Wat is bewaking?

Met een merkregistratie verkrijgt u het alleenrecht op een merk. Toch kan er inbreuk op uw merkrecht worden gemaakt doordat een sterk lijkend merk door iemand anders wordt aangevraagd. Hiertegen moet u zelf optreden. Doet u dat niet, dan kan dat schadelijke consequenties hebben.

Noodzaak bewaking

Merkbewaking is een onmisbaar hulpmiddel bij het opsporen van inbreuk op uw merkrechten. Het stelt u in staat om snel en accuraat op te treden en zo de schade te beperken en kostbare gerechtelijke procedures te voorkomen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Uniek bewakingssysteem

Het bewakingssysteem van Knijff is uniek. Knijff heeft namelijk speciale methodes ontwikkeld om zo gericht mogelijk relevante merkaanvragen te vinden. Elke dag worden er duizenden merken aangevraagd. Al deze merken worden gefilterd door – door ons ontwikkelde – computersystemen en uiteindelijk ook door uw merkenadviseur. Op onze inbreukalerts ziet u welke prioriteit wij aan de aangetroffen merken hebben gegeven. Bij twijfel belt of mailt u uw merkenadviseur om samen te kijken of optreden noodzakelijk is. Door middel van merkbewaking kunt u dus snel en adequaat optreden tegen inbreukmakers.

Merkbewaking is mogelijk in de Benelux, Europa (zie hier een lijst van landen die onder Europa vallen) en wereldwijd (zie hier een lijst van landen die onder wereldwijd vallen).

Heeft u interesse in merkbewaking? Neem contact met ons op.