HOE HOU IK MIJN MERKNAAM ONDERSCHEIDEND?

Het onderscheidend vermogen van een merk is dynamisch. Door grote reclame-inspanningen kan uw merk bekend worden waarmee uw onderscheidend vermogen en beschermingsomvang toeneemt. Aan de andere kant, door verkeerd merkgebruik kan de bescherming van uw merk juist verminderen en zelfs verdwijnen.

Manieren om uw merkrecht sterk te houden

Gebruik uw merk altijd daadwerkelijk als merk. Bijvoorbeeld altijd in combinatie met een ®, in hoofdletters en, belangrijker nog, nooit in beschrijvende zin. Zo is de campagne “Weet jij wat bricken is” van YellowBrick niet verstandig. Dit bevordert het onderscheidend vermogen van deze merknaam niet. Twijfelt u of u uw merk wel op de juiste manier gebruikt? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Merkenhandleiding

Worden uw merknamen en beeldmerken (logo’s) vaak door derden (distributeurs of wederverkopers) gebruikt? Stel dan een handleiding voor merkgebruik op. Daarin kunnen de do’s en don’t’s over het gebruik van de merken worden aangegeven. Zo voorkomt u ‘verkeerd’ gebruik van uw merk, wat uiteindelijk ten kosten gaat van de bescherming van uw merk.

Wilt u advies over het gebruik van uw merk?