/Kies voor een zorgeloze merkregistratie via Knijff
Kies voor een zorgeloze merkregistratie via Knijff2018-10-01T10:35:48+02:00

KIES VOOR EEN ZORGELOZE MERKREGISTRATIE VIA KNIJFF

Heeft u een naam bedacht voor uw bedrijf of product? En misschien ook een origineel logo ontworpen? Om het exclusieve recht op het gebruik van een naam of logo te krijgen, moet u de bedrijfsnaam, productnaam of het logo laten registreren als merk. Voor een merkregistratie belt u Knijff Merkenadviseurs. Wij hebben jarenlange ervaring in de bescherming van merken en zijn met recht expert in merkregistraties.

Meer weten over merkregistratie? Klik dan snel door en lees meer over:

NEEM CONTACT OP

VOORDELEN MERKREGISTRATIE

Met een merk kunt u uzelf onderscheiden in de markt. Een merkregistratie geeft u het alleenrecht op het gebruik van uw merk. Laat u uw merk registreren, dan mag niemand anders uw merk, of een gelijkend merk gebruiken voor dezelfde of soortgelijke producten of diensten.

U heeft ongetwijfeld veel tijd gestoken in het verzinnen van een merknaam. Het zou eeuwig zonde zijn als iemand anders er met uw merk vandoor gaat. Voorkom lastige en tijdrovende problemen en laat uw merk registeren via Knijff.

NEEM CONTACT OP

VOORDELEN KNIJFF MERKENADVISEURS

Knijff is een bureau voor merkenregistratie en gegarandeerd de beste keuze om uw merk te registreren. Waarom? Dat leest u hier:

Persoonlijke aandacht

Onze klanten staan altijd centraal. Wij vinden persoonlijke aandacht en regelmatig overleg met onze klanten heel erg belangrijk. Als we een klant en zijn merkenportfolio door en door kennen, kunnen we immers het beste advies geven over merkregistratie.

De beste als het lastiger wordt

Geen enkel probleem is te moeilijk. Blijf daarom niet zitten met lastige juridische vragen of andere moeilijke vraagstukken of problemen. Onze experts lossen het voor u op.

Spraakmakend en innovatief

Wij bieden slimme IT-oplossingen, zoals een online managementsysteem voor uw merken (OTMIS), een handig bewakingssysteem en Multisearch® (een wereldwijde onderzoeksoplossing via een webplatform). IT-oplossingen op maat voor uw merken.

Flexibel

Wij passen ons aan u aan en niet andersom. We begrijpen namelijk dat iedere klant anders is en andere behoeften en wensen heeft.

Gedreven en met een mening

‘Nee’ komt niet voor in ons woordenboek, maar denken in oplossingen wel. Wij vertellen u precies wat u het beste kunt doen, maar ook wat u niet hoeft te doen. Door onze feilloze merkintuïtie kunnen we u een stevig onderbouwd advies geven. Wij willen alleen het beste voor onze klanten.

Internationale en stabiele speler

Merkenadviseurs van Knijff houden elkaar scherp en blijven Knijff ontwikkelen. Internationaal heeft Knijff een uitstekende naam. De merkenadviseurs van Knijff gaan de hele wereld over om agenten en congressen te bezoeken. Zo garanderen we dat we met de beste agenten in de wereld werken.

NEEM CONTACT OP

WELKE MERKEN KAN IK REGISTREREN?

Merken onderscheiden producten of diensten. Er zijn verschillende vormen van merken die u kunt laten registreren. Voor de volgende elementen is een merkenregistratie mogelijk:

 • Bedrijfsnaam

 • Productnaam

 • Logo

 • Cijfer- en lettercombinatie

 • Speciale schrijfwijze

 • Vorm van product of verpakking

 • Portret

 • Klank

 • Slagzin

 • Kleur

Bij een merk dat bestaat uit de combinatie van een logo en een woord is vaak een afzonderlijke registratie van deze elementen verstandig. Dit betekent dat u het logo én het woord apart moet laten registreren. Zo bent u maximaal beschermd tegen merkinbreuk. Heeft u een merk waar een kleur de boventoon voert? Dan raden wij u merkregistratie aan in die kleur.

Daarnaast moet een merkenregistratie voldoen aan verschillende wettelijke eisen. Een belangrijke eis is, dat een merk onderscheidend vermogen moet hebben. Een merk mag niet beschrijvend zijn. Klinkt ‘Milk & Fruit u bekend in de oren? ‘Milk & Fruit’ als merk voor een melk- en fruitdrank is te algemeen en kan daarom niet als merk geregistreerd worden.

NEEM CONTACT OP

MERKREGISTRATIE IN BINNEN- EN BUITENLAND

Wilt u uw merk alleen in Nederland of ook in het buitenland gebruiken? Als u het merk in meerdere landen gaat gebruiken, dan is het belangrijk uw merk te registreren in al deze landen. U krijgt dan namelijk het exclusieve gebruiksrecht voor die landen en uw merk is er beschermd tegen verwarringwekkende andere merken.

Ook kan een merkregistratie problemen voorkomen met ingeschakelde distributeurs. Het is mogelijk dat een distributeur uw merk registreert om zichzelf te beschermen voor het geval u het contract met hem wilt beëindigen. U kunt uw merk registreren in de Benelux, Europa, op internationaal en nationaal niveau.

Benelux merkregistratie

Vaak is een Benelux-merkregistratie een goede eerste stap als u uw merk in Nederland gaat gebruiken. Het is niet mogelijk om uw merk alleen in Nederland te laten registreren, omdat de Benelux landen georganiseerd zijn onder één verdrag. Bij deze merkregistratie krijgt u automatisch een merkrecht in de gehele Benelux.

Nadat u uw Benelux-merk aangevraagd heeft, krijgt u binnen enkele maanden te weten of iemand bezwaar maakt tegen uw merk.

Europese merkregistratie

Een Europese merkregistratie is de meest kostenefficiënte manier van registreren binnen de Europese Unie. U beschermt uw merk in de hele Europese Unie door één registratie. Het merk is dan in 28 landen beschermd en wordt automatisch uitgebreid met nieuwe Europese lidstaten.

Voordelen Europese merkregistratie:

 • Uw merk hoeft niet in elk land gebruikt te worden om het merkrecht in stand te houden.

 • U kunt op grond van uw merkrecht optreden tegen namaak die in de Europese Unie wordt geïmporteerd.

 • De kosten van een Europese merkregistratie zijn relatief laag.

 • Het is mogelijk uw bestaande nationale merkregistraties in Europese lidstaten op te nemen in de Europese merkregistratie.

Nadelen Europese merkregistratie:

 • Uit elk land kan een bezwaar tegen een Europese merkaanvraag komen.

 • Een Europees merk moet binnen vijf jaar na registratie in gebruik zijn genomen.

Een Europese merkregistratie beschermt uw merk in de volgende EU-lidstaten: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Internationale merkregistratie

Bij een Internationale merkregistratie kan uw merk in meer dan 80 landen worden geregistreerd. Een Internationale merkregistratie geeft geen merkrechten over de hele wereld, maar beperkt zich ook niet alleen tot de Europese landen.

Enkele landen/gebieden die zijn aangesloten bij de Internationale merkregistratie zijn: de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, Turkije, Russische Federatie, Israël, Australië, Nieuw-Zeeland, India, China, Japan, Zuid-Korea, Singapore, Mexico en Colombia.

Voordelen Internationale merkregistratie:

 • Met een aanvraag kan in één keer een registratie in meerdere landen worden verricht. Qua prijs is dit zeer aantrekkelijk.

 • Bij deze merkregistratie is een probleem in een land, niet van invloed op een ander land binnen de Internationale registratie.

Nadeel Internationale merkregistratie:

 • Deze merkregistratie kan alleen worden verricht op basis van een basisregistratie in één van de aangesloten landen, bijvoorbeeld een Benelux merkregistratie. Een Internationale registratie is de eerste 5 jaar afhankelijk van de Benelux registratie.

Nationale merkregistratie

Bij een Nationale merkregistratie is het mogelijk om uw merk te registreren in landen die niet zijn aangesloten bij het Verdrag van de Internationale registratie. Een Nationale registratie wordt verricht door een lokale agent van Knijff in het land waar u uw merk wilt laten registreren. De agent begeleidt, in samenspraak met Knijff, de gehele registratieprocedure. Voorbeelden van landen waar alleen een Nationale registratie mogelijk is: Canada, Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Chili, Peru en Hong Kong.

Voordelen Nationale merkregistratie:

 • Registraties in verschillende landen staan allemaal op zichzelf en zijn niet afhankelijk van elkaar. Zo heeft een weigering of oppositie in een bepaald land, geen negatief gevolg voor registratie in een ander land.

Nadelen Nationale merkregistratie:

 • De Internationale en de Europese merkregistratiesystemen zijn voordeliger en minder tijdrovend dan een Nationale registratie van een merk. Een verlening van het merk moet in elk land apart plaatsvinden.

NEEM CONTACT OP

WAT DOET KNIJFF NAAST MERKREGISTRATIE NOG MEER?

Knijff verzorgt niet allen registraties van merken. We onderzoeken ook de beschikbaarheid van merken en treden op bij merkinbreuk.

Merkonderzoek

Het is belangrijk om te weten of uw merk beschikbaar is voor gebruik en registratie, en niet teveel overeenstemt met een merk dat geregistreerd is voor dezelfde of soortgelijke producten of diensten. Er bestaan miljoenen merken en de kans is aanwezig dat een overeenstemmend merk al geregistreerd is.

Als u een merk aanvraagt zonder eerst te onderzoeken of het beschikbaar is, dan kan dat grote financiële gevolgen hebben. Niemand zit te wachten op een schadeclaim. Dat zou een slechte start zijn, terwijl een merkregistratie juist het begin van iets moois moet zijn.

Met een merkonderzoek van Knijff weet u of uw merk beschikbaar is. U krijgt inzicht in de risico’s en advies over het eventueel aanpassen of veranderen van een merk om problemen te voorkomen. Niet alleen identieke, maar ook overeenstemmende merken voor soortgelijke producten of diensten kunnen een bezwaar zijn voor het gebruik en de registratie van uw merk.

Beschikbaarheidsonderzoek
Om erachter te komen of u uw merk zonder problemen kunt laten registeren, wordt er een beschikbaarheidsonderzoek uitgevoerd.

Tijdens het beschikbaarheidsonderzoek wordt er een uitgebreide analyse gemaakt van alle geregistreerde en aangevraagde merken. Als er een merk naar voren komt dat identiek is aan, of overeenstemmend is met uw merk, dan bestuderen we dat merk grondig. We nemen de activiteiten van de merkhouder onder de loep en kijken of het merk een probleem gaat vormen voor uw merk. Mocht er sprake zijn van een probleem, dan bekijken wij samen met u de oplossingen zodat er vrij baan is voor uw merk. Ook kijken we of uw merk registreerbaar is; of het geaccepteerd zal worden door de merkenautoriteiten.

Identiek onderzoek
Het is ook mogelijk om een identiek onderzoek uit te voeren. Daarin wordt alleen gekeken of er een identieke benaming voorkomt in het merkenregister. Een goede eerste stap, omdat het u een eerste indruk geeft van het gebruik van uw naam door iemand anders. Echter, de beschikbaarheid van uw merk wordt met dit onderzoek niet volledig beoordeeld.

Stel, u wilt uw bedrijfsnaam registreren. Bij een ‘identiekje’ zoeken we alleen naar identieke merken. Merknamen die net iets anders geschreven zijn, komen niet naar voren uit het onderzoek. Maar, deze ‘net iets’ anders geschreven merken kunnen wel problemen opleveren voor u. Bovendien kunt u last ondervinden van oudere handelsnamen. Een separaat onderzoek in de handelsregisters is daarom zeker ook aan te raden.

Waarom dan toch een identiek onderzoek? Hiermee sluit u direct uit dat uw merk al door iemand anders is geregistreerd. Dat is goed om te weten voordat u van start gaat met een merkregistratieprocedure. Ook als u meerdere merken heeft, is een identiek onderzoek verstandig. Na het identiek onderzoek kunt u een weloverwogen keuze maken om alleen voor de meest veelbelovende merken een vervolgonderzoek te starten.

Let op, alleen via internet nagaan of uw merk al wordt gebruikt, is niet voldoende! Er schuilen altijd addertjes onder het gras. Een merk kan bijvoorbeeld al wel geregistreerd zijn, maar nog niet in gebruik genomen. Zelfonderzoek op Google biedt u geen enkele zekerheid.

Onderzoek merk buitenland
Gaat u met uw merk naar het buitenland? Dan is het belangrijk om de beschikbaarheid van uw merk in de landen waar u uw merk gaat registreren en gebruiken, te laten onderzoeken. Knijff heeft hiervoor een speciale dienst ontwikkeld: Multisearch®. Een manier om uw merk snel, voordelig en kwalitatief te laten onderzoeken in het buitenland.

Een van onze lokale agenten in het desbetreffende land waar u uw merk wilt lanceren, onderzoekt de beschikbaarheid van uw merk en onderwerpt uw merk aan een linguïstische toets. Het advies komt bij Knijff terecht en u krijgt van ons een rapport met de resultaten en een helder, overkoepelend advies over welke stappen u moet ondernemen, hoe u uw merk moet beschermen en hoe u moeilijkheden kunt voorkomen.

Wilt u een merk registreren, maar eerst de beschikbaarheid checken met een merkonderzoek? Neem dan contact met ons op.

Optreden tegen merkinbreuk

Heeft u uw merk geregistreerd? Dan heeft u het alleenrecht op uw merk, maar u moet uw merk wel zelf verdedigen. Als het nodig is, kunt u bezwaar maken tegen overeenstemmende merken, handelsnamen en domeinnamen.

Knijff helpt u om uw merk actief te verdedigen. Daarvoor hebben we bewakingssystemen ontwikkeld die inbreuk op uw merk signaleren. Met de bewakingssystemen houden wij nieuw aangevraagde merken en handelsnamen scherp in de gaten.

Zodra er een inbreukmakend merk wordt aangevraagd, nemen we direct contact met u op. U kunt dan snel actie ondernemen tegen het merk. Eventuele schade aan uw merk blijft beperkt en de kans is groter dat tijdrovende en kostbare gerechtelijke procedures u bespaard blijven.

Wij hebben systemen voor:

 • Woordmerkbewaking

 • Beeldmerkbewaking

 • Handelsnaambewaking

 • Domeinnaambewaking

De handelsnaambewaking van Knijff, waarbij we de handelsregisters van de Kamer van Koophandel in de gaten houden, is uniek in Nederland!

Namaakproducten
Namaakproducten zijn wereldwijd een groot probleem. Wij werken samen met de grootste non-profitorganisatie op het gebied van namaakbestrijding in Europa, genaamd REACT. Via gerichte douane-acties is het mogelijk namaak snel op te sporen en aan te pakken.

Heeft u vragen?

NEEM CONTACT OP

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat voor merken kan ik laten registreren?

Wilt u graag uw bedrijfsnaam, logo of een productnaam registreren? Dat is allemaal mogelijk. Naast deze merken kunt u ook de volgende elementen registreren: vormgeving van producten of verpakkingen, slagzinnen, portretten, letter- en cijfercombinaties, bepaalde schrijfwijzen, klanken en kleuren.

Waar kan ik mijn merk registreren?

Een merkregistratie is mogelijk in de Benelux, de Europese Unie, via een Internationale registratie in de daarbij aangesloten landen, en tot slot als nationaal merk in losse landen.

Kan ik mijn merk laten onderzoeken op beschikbaarheid?

Knijff kan voor u de risico’s in kaart brengen van een nieuwe naam. Het is belangrijk om te weten of uw merk niet overeenstemt met, of identiek is aan een ander merk.

Hoe kan ik mijn merk bewaken?

Dat doet Knijff voor u. Wij hebben speciale bewakingssystemen (woordmerkbewaking, beeldmerkbewaking, handelsnaambewaking en domeinnaambewaking) die signaleren of iemand een inbreukmakend merk of handelsnaam heeft aangevraagd. Zodra wij dit signaleren, nemen we contact met u op. Het is aan u, als merkhouder, om op te treden tegen een inbreuk. De merkeninstanties of de KVK zullen geen stappen ondernemen.

Wie zijn al klant van Knijff?

Veel klanten hebben het volste vertrouwen in Knijff, zoals eBay, Efteling, Kawasaki, KNVB, Marktplaats en Wolters Kluwer.

NEEM CONTACT OP

Voor merkbescherming zijn details cruciaal, daarom geven wij advies op maat wanneer, wat en waar moet worden geregistreerd.

IS UW MERK AL BESCHERMD?

Wilt u meer informatie over merkbescherming?

0294 490 900
NEEM CONTACT OP
VERBREED UW KENNIS
MAAK KENNIS MET ONZE ADVISEURS
Deze website maakt gebruikt van cookies en diensten van derden. Lees onze privacy- en cookieverklaring. Ok