OVER KNIJFF

Knijff is een adviesbureau gespecialiseerd in het beschermen van merken, vormgeving en bedrijfsnamen. Als een van de grootste merkenbureaus van Nederland, richten wij ons op klanten met ambitie. Voor iedereen die groot denkt en voor wie landsgrenzen slechts lijntjes op een kaart zijn. Bij Knijff werken zo’n 70 mensen met eenzelfde passie: merken! Gedreven door deze passie doen wij er alles aan om u te helpen bij het beschermen van uw identiteit en originaliteit. Want hiermee creëert u een voorsprong op uw concurrenten en die moet natuurlijk behouden blijven. Hoe wij dat bereiken? Door samen met u de beste beschermingsroute uit te stippelen. Door goed op de hoogte te zijn van ontwikkelingen in de markt en regelmatig contact met u te onderhouden. Door snel en doortastend op uw vragen te reageren met een duidelijk advies. En door slimme IT-oplossingen. Onze voorsprong op IT maakt dat wij als geen ander in staat zijn maatwerk te leveren.

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

In 1989 is oprichter en naamgever Marius Knijff samen met Miep Ras Knijff Merkenadviseurs begonnen. Beiden hadden destijds diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel staan en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval.

Het Knijff team bestaat uit een grote verscheidenheid aan mensen. Dat uit zich niet alleen in een verdeling van de verhouding man/vrouw (29% vs 71%) binnen het gehele bedrijf en in het partnership (56% vs 44%), maar ook wordt er geen verschil gemaakt in mensen met een andere genderidentiteit- of expressie, seksuele oriëntatie, afkomst, religie of leeftijd. Bij Knijff leeft dan ook de sterke overtuiging dat een goede verhouding tussen de diversiteit aan mensen een ideale mix is voor een sterk en sociaal bedrijf.

Ons selectiebeleid, beoordeling en salariëring van personeel gebeurt op basis van potentie, leergierigheid en wilskracht. Dit zorgt ervoor dat iedereen gelijke kansen krijgt en dat andere kenmerken, zoals hierboven omschreven, geen rol spelen. Iedereen maakt deel uit van één en hetzelfde team. Sterker nog, de kracht van Knijff is juist dat iedereen nét even anders is! Deze diversiteit aan mensen en talenten biedt Knijff een omgeving waarin iedereen zich thuis kan voelen en zich optimaal kan ontwikkelen.

Knijff is trots op haar medewerkers en doet er zoveel mogelijk aan om voor iedereen optimale werkomstandigheden te creëren. Dit kan zowel in een thuisomgeving zijn als op kantoor en met behulp van interne cursussen, persoonlijke ontwikkelingstrainingen of oplossingen op maat (in geval van ziekte of andere omstandigheden). Het verloop is zeer laag en dat is te zien aan de vele medewerkers die al lange tijd aan Knijff verbonden zijn. Sterker nog, het is zelfs geen uitzondering dat mensen, na een avontuur buiten de muren van Knijff, terugkeren.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Duurzame omgeving

Een duurzame omgeving is belangrijk voor de gehele samenleving. Ook Knijff neemt daar zijn verantwoordelijkheid in. Wat we kunnen bijdragen, doen we. Zo hebben onze werknemers de mogelijkheid om thuis te werken, wat beter is voor het milieu en bijdraagt aan de vermindering van het fileleed.
Daarnaast beperken wij zoveel mogelijk onze afvalproductie. Het afval dat wij toch produceren wordt zoveel als mogelijk gesorteerd of hergebruikt. Verder hebben wij al jarenlang een digital office, wat het verbruik van papier bijzonder ver heeft teruggedrongen.

Duurzaamheid is een thema dat in alle beslissingen wordt meegenomen. Vrijwel ons gehele leasewagenpark bestaat uit elektrische auto’s. Recent hebben wij zelfs het aantal laadpalen bij ons kantoor verdubbeld, waardoor zowel medewerkers als bezoekers hun auto kunnen opladen.

Sponsoring

Het sponsoren van of doneren aan projecten met een sociale en/of ecologische dimensie doen we graag. Zo verlenen we pro-bono diensten aan bijvoorbeeld Europa Nostra, maar dragen we ook bij aan projecten als School at Sea. Onze relatiegeschenken kiezen wij jaarlijks zorgvuldig. Het is hierbij belangrijk dat de opbrengst van de geschenken aan goede doelen besteed wordt of bijdraagt aan een duurzame omgeving, zoals bijvoorbeeld respectievelijk de WakaWaka Powerbank en de Chilly’s Bottle.

Knijff blijft in elk geval continue werken aan een beleid om zo nog meer bij te kunnen dragen aan onze maatschappelijke betrokkenheid voor nu en in de toekomst.

DE KNIJFF GROEP

Naast Knijff Merkenadviseurs maken andere merkenbureaus en merkenconcepten ook deel uit van de Knijff Groep.

Zo is Onel trademarks in 2005 tot de Knijff Groep toegetreden. Onel trademarks is een van de oudste merkenbureaus in Nederland en kent een geheel eigen klantenbenadering en stijl.

Andere merkenbureaus die in de loop der jaren volledig zijn geïntegreerd in Knijff Merkenadviseurs zijn Intermark, Markmatters, Ooteman & Partners en Hendriks&Co.

De Knijff Groep is actief op LinkedIn, Twitter en Facebook en heeft een blog.

WAT MAAKT KNIJFF KRACHTIG?

Bij Knijff werken momenteel 70 mensen waaronder 20 merkenjuristen. 70 experts die dag in dag uit bezig zijn om uw merken en vormgeving zo maximaal mogelijk te beschermen. Allemaal bevlogen en met een doel: de maximale bescherming van uw identiteit en originaliteit. Door met ons te werken, mag u iets verwachten. Dit is waar wij in uitblinken:

De beste juristen uit het merkenvak, juist als het lastiger wordt

Door onze omvang, de jarenlange ervaring en onze diversiteit aan klanten, zijn wij als geen ander expert in het beschermen van merken en modellen. Knijff is dé expert voor lastige juridische vraagstukken, bijvoorbeeld bij het lanceren van een nieuw merk wereldwijd of ingewikkelde registratieprojecten in tientallen landen. Heeft u moeilijke vragen of problemen? Neem dan direct contact met ons op. U zult zien, wij komen met verrassende en soms creatieve oplossingen.

Altijd persoonlijk contact met uw adviseur

Goede merkbescherming zit in details. Om die reden vinden wij het erg belangrijk dat er geregeld persoonlijk contact is tussen u en het merkenteam dat uw merken behandelt. Het lijntje met uw adviseur is kort. U krijgt snel antwoord op uw vragen per mail en ook telefonisch is uw adviseur goed bereikbaar. Soms is het efficiënter wanneer uw adviseur bij u langskomt om uw merkenportfolio te bespreken. Dat doet hij of zij dan ook graag.

Duizenden succesvolle merkregistraties wereldwijd

Onze klanten bewegen zich in alle mogelijke branches en zijn actief in verschillende landen over de hele wereld. De meeste klanten hebben wereldwijd merkregistraties. De merkenadviseurs van Knijff weten dan ook als geen ander de bijzonderheden per land en adviseren u over strategische beslissingen en de beste procedures. Knijff werkt met de beste agenten wereldwijd die we al jaren kennen. Zo kunnen wij u garanderen dat u het beste advies ontvangt en snel weet waar u aan toe bent.

Dienstverlening en kennis gericht op wereldwijde portfolio’s

Knijff richt zich op klanten met ambitie en heeft voor hen speciale producten ontwikkeld. Zo zijn we door ons onderzoeksplatform in staat om binnen acht dagen een beschikbaarheidsonderzoek te verrichten in meer dan 100 landen wereldwijd. Ook krijgt u door middel van ons online merkensysteem toegang tot uw merken, modellen en bewaking.

Wij denken in oplossingen. Elk probleem of moeilijk vraagstuk lossen wij op.

Naast persoonlijke aandacht voor u, kent Knijff nog een basisregel: wij verkopen nooit nee! Dat hoeft ook niet, want wij kunnen snel schakelen. Wij begrijpen dat iedere klant andere behoeften en wensen kent. Soms passen deze niet in ontwikkelde producten en diensten. Dan passen wij ons aan, en niet u.

Knijff levert maatwerk, altijd.

HOE GAAN WE TE WERK?

De merkenadviseurs van Knijff werken intensief met u samen. Informeel en met korte lijnen. Zo komen wij alles te weten over uw probleem, uw wens of uw vraag. Vaak zijn de details, die alleen door persoonlijk overleg naar boven komen, beslissend voor de strategie die wordt gekozen. Persoonlijk contact is daarom van groot belang.

Samen met u maken wij een stappenplan. Uiteraard krijgt u van ons het kostenplaatje dat daarbij hoort. Na akkoord op onze offerte en het plan van aanpak gaan wij aan de slag. Gedurende het traject wordt u steeds op de hoogte gehouden.

Ook na afloop van een project houden wij intensief en actief contact met u. Merken zijn niet statisch. Ze leven. Merken groeien met uw bedrijf mee. Knijff zorgt ervoor dat ook uw merkrechten met u meegroeien. Hierdoor bent u altijd van optimale merkbescherming verzekerd.

Meer weten over onze werkwijze?

ONZE KLANTEN

Waardering van onze klanten is voor ons erg belangrijk. Wij zijn er trots op dat wij voor spraakmakende klanten en gezichtsbepalende merken mogen werken en mee mogen helpen aan het sterk maken en behouden van merken!

AGENDA

De merkenadviseurs van Knijff bezoeken wereldwijd congressen. Enerzijds om de banden met onze agenten goed te houden en anderzijds om op de hoogte te blijven van de wereldwijde ontwikkelingen in het merkenrecht.

WERKEN BIJ

Knijff blijft groeien. Regelmatig zoeken wij nieuwe enthousiaste mensen met passie voor merken, om ons team te versterken.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures: Juridisch Administratief medewerker. Bekijk de vacature op de werken bij pagina of klik op de knop: bekijk onze vacatures.

MEER WETEN OVER ONS?

Neem contact op om meer te weten over Knijff.